Filmforløb

Beskrivelse af forløbet

“Toto, I’ve a feeling that we’re not in Kansas anymore.”

 

Urban Film School bliver en filmskole for unge i alderen 12-17 år i Storkøbenhavn.

På filmskolen vil vores deltagere blive introduceret til filmproduktion og lære alt om filmmediets mange aspekter i form af blandt andet lyd, billede, storytelling, lyssætning og redigering. Forløbet vil blive af otte måneders varighed, hvor deltagerne vil modtage undervisning én gang om ugen af kvalificerede undervisere. I løbet af undervisningen vil alle vores deltagere møde benspænd i form af forskellige opgaver, der skal løses gennem kreativ tænkning og samarbejde på tværs af grupper. Dette fokuserer vi meget på, da vi vil forsøge at skubbe til vores deltageres kreative grænser og åbne op for forskellige måder at lave, tænke og navigere i filmproduktion på.

Undervejs vil deltagerne også møde professionelle aktører fra filmbranchen, som de skal pitche deres filmidéer til og modtage feedback fra – og derigennem få den første fod indenfor i filmbranchen.

Vores deltagere vil få mulighed for at arbejde med professionelt udstyr. Med udstyret vil de skulle at producere tre kortfilm gennem forløbet. Den sidste film, der bliver produceret, vil blive fremvist til en filmpremiere for familie, venner, frivillige og samarbejdspartnere i en af Københavns biografer. Ved gennemført forløb vil vores deltagere modtage et diplom.